Kürt Sorununa Çözüm İçin Abdullah Öcalan'dan Önemli Açıklamalar

Kürt Sorununa Çözüm İçin Abdullah Öcalan'dan Önemli Açıklamalar
Son Dakika Haberi: DEM Parti, dün gerçekleştirilen ve bugün yapılması beklenen açıklamayı paylaştı. Açıklamada, Abdullah Öcalan ile 28 Aralık 2024 tarihinde kapsamlı bir görüşme yapıldığı belirtildi. Öcalan'ın sağlığının iyi olduğu ve moralinin yüksek olduğu ifade edildi. Görüşmede, Kürt sorununa kalıcı çözüm bulmaya yönelik değerlendirmelerin hayati önemde olduğu vurgulandı.
Görüşmede, Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği kaydedildi. Öcalan, dayatılan karanlık gelecek senaryolarına karşı pozitif çözüm önerileri sundu. Bu bağlamda, Türk-Kürt kardeşliğinin yeniden güçlendirilmesinin tarihi bir sorumluluk olduğu ve tüm halklar için kader belirleyici bir önem taşıdığı ifade edildi.
Çözüm İçin Siyasi İnisiyatif
Öcalan, sürecin başarısı için Türkiye’deki tüm siyasi çevrelerin dar ve dönemsel hesaplara takılmadan inisiyatif almasının elzem olduğunu belirtti. Yapıcı davranışların ve pozitif katkıların sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu katkıların en önemli zeminlerinden birinin TBMM olduğu ifade edildi.
Görüşmede, Gazze ve Suriye’de yaşanan hadiselerin, dışarıdan müdahalelerle kangrenleştirilmeye çalışılan bu sorunun çözümünün artık ertelenemez bir hal aldığını gösterdiği belirtildi. Öcalan, muhalefetin katkı ve önerilerinin de bu ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Yeni Paradigma ve İşbirliği
Öcalan, Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya pozitif anlamda katkı sunacak ehil ve kararlılığa sahip olduğunu belirtti. Heyetin bu yaklaşımını gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacağı ifade edildi. Bu bağlamda, gereken pozitif adımın atılmasına ve çağrının yapılmasına hazır olduğu vurgulandı.
Öcalan, tüm bu çabaların ülkeyi hak ettiği düzeye taşıyacağını ve demokratik bir dönüşüm için kıymetli bir kılavuz olacağını belirtti. Devir Türkiye ve bölge için barış, demokrasi ve kardeşlik devri olarak tanımlandı. Bu açıklamalar, bölgedeki siyasi dinamikler açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.